علمی و آموزشی

فواید قره قروت

۵ امتیاز از ۱ رای

فواید قره قروت

فواید قره قروت

فواید قره قروت

قره قروت برای پیشگیری از پوکی استخوان مفید است. قره قروت حاوی پروتئین ،

کربوهیدرات و چربی است.قره قروت در واقع یکی از فرآورده های فرعی شیر است که
به روش سنتی از کشک تولید میشود. در هر ۱۰۰ گرم قره قروت ۲۴۰ کیلو کالری
انرژی وجود دارد که می تواند بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه را تامین نماید. پروتئینی
که در این فرآورده موجود است در ساختار و استحکام بدن به ویژه عضلات نقش دارد و
به رشد و نمو کمک مینماید.

قند موجود در قره قروت از نوع لاکتوز است که یکی از بهترین قندهای طبیعی است و

نسبت به قند های معمولی انرژی کمتری دارد. چون لاکتوز در طی فرآیند تولید قره قروت

شکسته شده و به قند ساده تر تبدیل میشود مصرف آن برای افرادی که دچار عدم

تحمل لاکتوز شیر هستند مشکلی ایجاد نمیـکند.

یکی از مهم ترین خواص قره قروت در صد پایین چربی آن است که آن را به یک محصول

رژیمی برای افراد دچار اضافه وزن و چربی خون بالا تبدیل کرده است. در قره قروت کلسیم

وجود دارد که از نرمی استخوان در کودکان و پوکی استخوان در بزرگسالان پیشگیری میـکند،

و باعث استحکام دندان ها و تنظیم رشد و تقسیم سلول های پوششی لوله گوارش میـشود.

ویتامین D موجود در قره قروت باعث افزایش جذب کلسیم در بدن می شود و از عوارض کمبود

کلسیم پیشگیری میکند و همچنین از ابتلا به سرطان روده نیز جلوگیری میـکند. املاح و

مواد مغذي دیگری  که در اين فرآورده  موجود اند در فعال‌سازي آنزيم‌ها و ويتامين‌ها و

مقاومت بدن در برابر بيماري‌هاي عفوني نقش موثري دارند. قره‌قروت حاوي اسيدهاي آلي و

ضدعفوني‌کننده لوله گوارش است و باعث جلوگيري از رشد باکتري‌هاي مضر در لوله گوارش

ميـشود.


فواید قره قروت


خواص قره قروت باعث استحکام بدن به ویژه عضلات می شود زیرا دارای پروتئین و

کربوهیدراتی است که به رشد و نمو بدن کمک می کند. همچنین می تواند انرژی

روزانه مورد نیاز بدن را هم تامین می کند. قند قره قروت، لاکتوز می باشد که جزء

قندهای طبیعی و مفید است. در طی فرآیند تولید قره قروت، لاکتوز شکسته و به

قند ساده تری تبدیل میشود. بنابراین کسانی که نمی توانند قند لاکتوز موجود

در شیر را تحمل کنند، برای مصرف قره قروت مشکلی نخواهند داشت. گفتنی

است از خواص دیگر قره قروت پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ میباشد.

تنقلاتی مناسب برای افرادی با چربی خون بالا

یکی از خواص قره قروت, میزان چربی بسیار پایین آن می باشد که برای افراد چاق و دارای اضافه وزن، همچنین کسانی که چربی خون بالایی دارند، جزء تنقلات مناسب به حساب می آید.

پیشگیری از پوکی استخوان

کلسیم ماده ای معدنی است و وجود آن به مقدار لازم برای استخوان ها، دندان ها و هورمون ها ضروری است. شیر و فرآورده های آن مثل قره قروت حاوی کلسیم بوده و از پوکی استخوان بزرگسالان، نرمی استخوان کودکان، پوسیدگی دندان ها، دردهای استخوانی و ستون فقرات، شکستگی های مکرر استخوان ها پیشگیری میکنند.

افزایش مقاومت بدن

از دیگر خواص قره قروت, مواد مغذی و املاح موجود در آن است که هم ویتامین ها و آنزیم ها را فعال می کند و هم مقاومت بدن را در برابر عفونت و بیماری های ناشی از آن افزایش میدهد.

ضدعفونی کننده دستگاه گوارش

قره قروت اسید هایی دارد که دستگاه گوارش را ضد عفونی و از رشد و تکثیر باکتری های مضر در آن جلوگیری می کنند. همچنین از سرطان های دستگاه گوارش نیز پیشگیری میکند.

رفع شوره سر

از دیگر خواص قره قروت درمان شوره سر می باشد. ابتدا مقداری قره قروت را در آب حل کنید سپس پوست سر را با آن ماساژ داده و با کلاه پلاستیکی بپوشانید. بعد از گذشت ۱۵ دقیقه بشویید.

 

نکات پایانی

  • قره قروت  به یکی از دو روش غربالی و یا گرمادهی درست می شود. روش گرمادهی باعث می شود که قره قروت کلسیم بیشتری داشته باشد.
  • به طور کلی خواص قره قروت تهیه شده از کشک بیشتر، مزه آن ترش تر و همچنین دارای کلسیم بیشتری هم میـباشد. قره قروت از جوشاندن آب ماست و یا آب دوغ هم درست میشود.
  • برای تغییر طعم قره قروت و یا برای جلوگیری از رشد میکروب ها، به آن مقدار زیادی نمک می زنند. بنابراین مصرف آن برای کسانی که فشار خون بالایی دارند مناسب نیست.
  • در مصرف قره قروت تعادل را رعایت کنید زیرا اسیدیته آن بسیار بالا می باشد که این امر به مینای دندان ها آسیب جدی وارد میکند.
  • از قره قروت های بهداشتی و پاستوریزه استفاده کنید. مصرف قره قروت باز و محلی موجود در مغازه ها موجب مسمومیت و بیماری میشود.
  • اسید موجود در قره قروت زیاد است لذا مصرف زیاد آن باعث بی حالی و ضعف میشود.
  • قره قروت را در محیطی خنک و خشک نگهداری کنید تا فاسد نشود. فساد قره قروت به مقدار رطوبت آن بستگی دارد. البته قره قروت هایی که به روش گرمادهی تهیه می شوند مقاومت بیشتری در برابر فاسد شدن دارند.

برچسب ها

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن